Arama     
       ANASAYFA 
 
       DÜNYA ŞAMPİYONASI
      WRC
      J-WRC
      P-WRC
 
       TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
      Ralli
      Tırmanma
      Rallikros
      Mahalli
 
       AVRUPA ŞAMPİYONASI
 
       ULUSAL ŞAMPİYONALAR
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI > Ralli
DeltaSport'tan İstanbul'da Üstün Başarı
Temmuz 8, 2008 18:58

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nın üçüncü yarışı olan İstanbul Rallisi, pazar günü geçilen dokuz etapla sona erdi. Cumartesi akşam Pendik Sahilyolu Atatürk Anıtı önünden verilen start sonrasında ekipler, Ballıca köyünde hazırlanan İSOK etabını geçtiler. Uzun yıllardır gece etabı yapılmaması, etap ortasında su geçişinin bulunması ve bu alanın aydınlatılarak duyurularının iyi yapılması, seyircilerin bu büyük heyecana ilgi göstermesini sağladı. Yüzlerce seyirci hazırlanan bu alanda ekiplerin geçişini izledi. Etabın en iyi zamanı Serkan Yazıcı’dan gelirken, ekipler Pazar sabah tekrar start almak üzere araçlarını kapalı parka bıraktılar.

Super 1600 Çekişmesi Nefes Kesti

Üç farklı etabın üçer kez geçilmesiyle gerçekleştirilen İstanbul Rallisi, Super 1600 sınıfında büyük çekişmeye sahne oldu. Son etaba Yurtiçi Kargo Ralli Takımı pilotu Burak Çukurova, rakibi Fatih Kara’nın sadece 0,5 saniye önünde genel klasman ikincisi olarak girerken, yaşanan büyük rekabet sonunda yarışı üçüncü olarak tamamladı. Burak elde ettiği bu üçüncülükle hem Şampiyna için v hem de Super 1600 Kupası için çok değerli puanlar kazandı.

N2’de Deltasport Üstünlüğü

N2 sınıfı Deltasport Pilotlarının egemenliğine sahne oldu. Deltasport Fiat Palio’su ile Lassa Rally Team adına yarışan Orhan Avcıoğlu ve Diğer Deltasport Pilotu Ali Onkök sınıfın ilk iki sırasını elde etti. Ali Onkök aldığı ikincilik puanıyla Şampiyonadaki puanını 30,5’e çıkartarak liderliğini korudu.

Bayan Pilotlar Kürsüde

Bir diğer büyük başarı da Aygaz EuroLPG desteğiyle yarışan Deltasport pilotu Roya Angejiheidari’den geldi. Roya ve kopilotu Havva Gürel İstanbul Rallisi Bayanlar ikincisi olarak sürekli yükselen grafiklerini korudular.

Yurtiçi Kargo Ralli Takımı adına yarışan Melissa Tahincioğlu da, Kopilotu Beliz Mertoğlu ile zorlu yarışta Bayanlar Üçüncüsü oldular. Melissa yaşadığı sağlık problemlerine rağmen, iğne ve ilaç takviyesiyle yarışarak, şampiyonada ne kadar hırslı olduğunu ispat etti. Bu ağır şartlar altında gelen üçüncülük, bayan ekibe sezonun kalan yarışları için büyük moral ve motivasyon desteği oldu.

Deltasport Pilotları Özcan Söke ve Erdem İlbaylı da ralliyi bitirme başarısını gösterirken, diğerleri bu kadar şanslı değildi. Yunus Kolcu, Erdem İlbaylı, Hakan Kargın ve Barkın Şahin zorlu ralliyi tamamlayamadılar.

Volkan Işık Direktörlüğünde Zirveye

Volkan Işık’ın direktörlüğünü yaptığı takımlardan Lassa Ralli Takımı ve Yurtiçi Kargo Ralli Takımı, İstanbul Rallisi’nin kürsüsünde hem zirveyi ve hem de üçüncülük pozisyonunu elde ederek, büyük bir başarıya imza attılar. Lassa Ralli Takımı Serkan Yazıcı ile gelen bu birinciliğin ardından Şampiyonada Takımlar Birinciliği’ndeki yerini de sağlamlaştırdı.

Şampiyona, 19-20 Temmuz tarihlerinde Ankara’da organize edilecek Hitit Rallisi ile devam edecek.




Son Haberler

 Almanya FSTI'da Zafer; Emre Yurdakul'un
 Sebastien Loeb, Sebastien Ogier'e Kutladı
 Yeni Zelanda'da Galli Yerine Duval
 Tırmanma Sezonu Çeşme'de Kapanıyor
 Ercan Kazaz; "Almanya'da Yine Loeb Güldü"
 Ercan Kazaz: "Veliaht Bulamayan 4 Yıldızlı Başkan"
 Fiat Turkey Çek Cumhuriyeti’ne Puan İçin Gidiyor
 Škoda Fabia S2000 Barum'da İlk Yarışına Çıkıyor
 38. Barum Zlin Rallisi'nde Rekor Kayıt
 SJJ'nin Yerine Sebastien Ogier
 Xavi Pons Yeniden Sahnede
 Dünya Markası Beko'dan Çin’de Ralliye Destek

© Copyright 2005-2007 Ralliturk.net       Powered by Murat Günarslan - info@ralliturk.net