|
Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın ilk yarışı efsane parkur Bozhane'de 26 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek. Organizasyonunu İstanbul Otomobil Sporları Kulübü'nün yaptığı yarış Cumartesi sabah 10:00 14:00 arası antrenmanlarla başlayacak. Genel Sigorta Bozhane Tırmanma Yarışı, 5,6 Km. uzunluğunda asfalt parkurun iki kez çıkılmasıyla gerçekleştirilecek ve ilk start aynı gün 14:30'da verilecek.
DELTASPORT önceki yıllarda olduğu gibi, yine kalabalık bir listeyle hafta sonu Tırmanma parkurunda boy gösterecek. Başarılı pilotlarıyla geçen yıllarda birçok birincilik ve şampiyonluk elde eden DELTASPORT pilotlarının tek hedefi yine sınıflarında zirvede yer almak.
En kalabalık grup Kategori 1'de 6 adet Fiat Palio ile yer alan Deltasport, 2008 sezonunda yeni isimleri de ekibe dahil etti. Bunların başında, Volkan Işık'la Ralliye İlk Adım seminerlerini birincilikle bitiren ve Fiat Palio Ralli Otomobili kazanan Mehmet Hacıömeroğlu geliyor. Mehmet, seminerde gösterdiği başarıyı ilk kez gerçek bir yarış ortamında tekrar etmek için ter dökecek. Deltasport renklerine yine Volkan Işık 'la Ralliye İlk Adım seminerlerinden katılan Cem Özdemiroğlu ve Burcu Çilingir Ürkmez de hafta sonu sezonu açarak bu heyecana ortak olacaklar.
Geçtiğimiz sezon Kategori 1'de mücadele eden Gökhan Serim ve Barkın Şahin'in yanısıra Hakan Kargın da yine aynı kategoride şampiyonluk mücadelesine girecekler. Yeni sezona yeni kategoride giren Roya Angejiheidari ise geçen yıl edindiği tecrübeyi bu sene Kategori 2'de geliştirmek istiyor. Kategori 3'te ise Ankara'lı sporcu Mustafa Göçer Deltasport'un Fiat Punto Kitcar'ı ile göz dolduracak. Ralli parkurlarında birçok pilotun şampiyonluklarına ortak olmuş Punto Kitcar, Göçer'in pilotajında birincilik için parkura çıkacak.
14:30'da verilecek startın ardından, servis alacak araçlar, 16:00'da ikinci kez parkura çıkacaklar. Yarışın neticeleri 18:00'de ilan edilecek ve 18:45'te Beykoz Atıcılık Poligonu'nda gerçekleştirilecek ödül töreni ile sezonun ilk yarışı tamamlanacak.
|