Arama     
       ANASAYFA 
 
       DÜNYA ŞAMPİYONASI
      WRC
      J-WRC
      P-WRC
 
       TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
      Ralli
      Tırmanma
      Rallikros
      Mahalli
 
       AVRUPA ŞAMPİYONASI
 
       ULUSAL ŞAMPİYONALAR
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI > Rallikros
Ankara Mahalli Şampiyonası Funkros 1.Yarışı
Ağustos 20, 2007 11:55

Kazan Rallikros Parkuru’nda Ankara Mahalli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olarak düzenlenen Funkros 1. Yarışı 12 kayıtla start aldı. Yarışa katılan tüm yarışmacıların finiş gördüğü yarış Ankara Mahalli Şampiyonası’na 1 kat sayı üzerinden puan verdi. Kategori 1’de kayıt olmadığı için yarışma üç kategoride yapıldı. Yarışma sonucunda Kategori 2’de Nebil Erbil, Kategori 3’te Oğuz Bozkurt, Kategori 4’te ise Nuri Sertoğlu birinci oldu.

Antrenman ve sıralama turlarının ardından oluşan start listesine göre parkura ilk önce Kategori 2’de yarışan otomobiller çıktı. Kategori 2’de Opel Astra ile yarışan Nebil Erbil 3.32,50’lik derecesiyle birinci olurken, ikinciliği 3.38,36’lık derecesiyle Mustafa Göçer aldı. Kategori 2’nin üçüncülüğünü ise 3.47,02’lik derecesiyle Tansel Tunca elde etti.

Kategori 2’nin ardından parkura Kategori 3’te mücadele eden otomobiller çıktı. Kategori 3’te Subaru Impreza ile start alan Oğuz Bozkurt 3.29,68’lik derecesiyle birinci oldu. Yavuzhan Cabbaroğlu 3.58,15’lik derecesiyle ikinci olurken, Süha Büyükoğlu 4.08,82’lik derecesiyle üçüncü oldu.

Yarışın en çok kayıtla start alan kategorisi olan Kategori 4’te Nuri Sertoğlu Ford Sierra Cosworth’ü ile 3.35,20’lik bir derece yaparak birinci oldu. İkinciliği ise 3.46,83’lük derecesiyle Tan Uydaş alırken, 3.55,03’lük derecesiyle Bülent Şimşek üçüncü oldu.

Herhangi bir aksaklığın yaşanmadığı Funkros Yarışı başarıyla tamamlanırken, sıralama turları ve yarışma boyunca yarışmacılara toplam zamanlarının yanı sıra 3 farklı noktadan alınan ara zamanlar da verildi. Bu sayede yarışmacılar parkur içindeki performanslarını daha iyi inceleme ve değerlendirme fırsatı buldu.

Ankara Mahalli Şampiyonası’nın üçünü ve dördüncü ayağı olarak Ekim ayında koşulacak olan ikinci ve üçüncü funkros yarışmalarının ardından dereceye giren ekipler Antalya’da yapılacak Ulusal Funkros Finali’ne katılmaya hak kazanacaklar.

KATEGORİ-II

1 Nebil ERBİL 3.32,50
2 Mustafa GÖÇER 3.38,36
3 Tansel TUNCA 3.47,02

KATEGORİ-III

4 Oğuz BOZKURT 3.29,68
5 Yavuzhan CABBAROĞLU 3.58,15
6 Süha BÜYÜKOĞLU 4.08,82

KATEGORİ-IV

8 Nuri SERTOĞLU 3.35,20
7 Tan UYDAŞ 3.46,83
12 Bülent ŞİMŞEK 3.55,03
9 Dolunay TEZER 3.56,06
11 Mecit AKIN 4.00,20
10 Fulya KÖKLEN 4,14,75




Son Haberler

 Gigi Galli İtalya Shakedown'ının En Hızlısı
 Castrol Ford Team Türkiye Sardunya Rallisi’ne Hazır
 Rossetti Ypres'te
 Lemi Tanca Hayata Veda Etti
 ST Racing İzmir’den Mutlu Dönüyor
 Castrol Fiesta Sporting TRophy Kıran Kırana
 Polonya Rallisi de IRC Destekçisi
 1000 Miglia Rallisi'ni Paolo Andreucci Kazandı
 Jean-Joseph Avrupa’da Heryerde
 Gronhölm Geri Dönüyor
 Honda Civic Type R R3 Dünya'ya Açılıyor
 Larry Cols VW Polo Super 2000 Testler Yapıyor

© Copyright 2005-2007 Ralliturk.net       Powered by Murat Günarslan - info@ralliturk.net